Etusivu Uutiset Viikon kuvat Mediakortti Ilmoitukset Tilaukset Palaute Kirjahylly Toimitus Yhteystiedot

Suomen Huipulta

Inarijärven kansallispuisto jakoi mielipiteet vaalipaneelissa

29. March 2017

Ajatus Inarijärven kansallispuistosta jakoi selkeästi paneelikeskustelijoiden mielipiteet Inarin Luonnonystävien järjestämässä vaalipaneelissa. Selkeimmin kansallispuisto-suunnitelmasta sanoutui irti kokoomuksen ehdokas Kari Akujärvi.
– Mitä puisto toisi meille paikallisille? Lisää kieltoja. Ja muuten olisi kyllä historiallista jos säännöstelyaltaasta tehtäisiin kansallispuisto, ihmetteli Akujärvi.
Myös keskustan ehdokas Toini Sanila oli Akujärven kanssa samalla aaltopituudella Inarijärven kansallispuiston suhteen. Sanila muistutti, että Inarin kunnasta on suojeltu paljon ja kun Inarijärvikin on monien suojeluohjelmien piirissä, niin hän oli aika vakuuttunut siitä, että Inarijärvi, Suomen helmi, on jo riittävästi suojeltu.
– Ja miten kävisi Venäjän voimaloiden? Loppuisiko niiden toiminta, hän kyseli.
Sanila pohti myös sitä, että nyt kaikki paikalliset eivät välttämättä pääse nauttimaan Inarijärvestä samalla tavalla kuin muualta tullut porukka, joka aikoinaan sai huvilanpaikkoja jopa Inarijärven saariin.
– Minä olisin antanut tukikohtia myös paikallisille, alkuperäisille inarilaisille. Nyt kaikki ei pääse laittamaan edes kalastuspaikkaa, harmitteli Sanila.
RKP:n panelisti Tero Harju oli ehdottomasti Inarijärven kansallispuiston kannalla. Hän oli sitä mieltä, että ei ole muuta keinoa pelastaa Inarijärvi tuhoutumiselta kuin saada siitä kansallispuisto.
Yleisön joukossa istunut kokoomuksen ehdokas Anu Avaskari piti kansallispuistoajatuksia täysin kummallisina, koska Inarijärvi on tällä hetkellä inarinsaamelaisten elävä kulttuurialue.
– Kantainarilaisena kunnioitan luontoa ja minulle Inarijärvi on alue, jossa liikutaan, eletään ja kalastetaan. On käsittämätöntä, että jotkut puhuvat kylmästi vain kansallispuiston puolesta. Puistot ovat täynnä säännöksiä, eivät elävää kulttuuria, linjasi Avaskari.
Inarin Luonnonystävien jäsen Johanna Jalkanen kehotti epäilijöitä tutustumaan Etelä-Konneveden kansallispuistoon. Puisto sijoittuu kahden kunnan alueelle ja molemmat kunnat ovat hyötyneet puistosta. Ainoa riita tuli siitä, että kumpikin kunta halusi järjestää puiston avajaiset omassa kunnassaan.

Kestolinkki · Osasto: ·

Kommentit

 

Lisää uutisia:

|

Yhteystiedot

Asiakaspalvelu ma – pe klo 9 – 16
Susanna Järvinen 020 710 9050
inarilainen at inarilainen.fi

Toimituksen käyntiosoite:
Piiskuntie 1
99800 Ivalo

Toimituksen postiosoite:
PL 61
99801 Ivalo

Kustantaja Lapin Lehtikustannus Oy

Laskutus, tilaukset ma – pe klo 9 – 16.00
Sirpa Huumonen 020 710 9051
sirpa.huumonen at inarilainen.fi

Toimitus ma – pe klo 9 – 16.00
Päätoimittaja Jaakko Peltomaa 020 710 9052
jaakko.peltomaa at inarilainen.fi

Toimitusjohtaja
Jari Haavisto 050 559 9813
jari.haavisto at sompio.fi