Etusivu Uutiset Viikon kuvat Mediakortti Ilmoitukset Tilaukset Palaute Kirjahylly Toimitus Yhteystiedot

Suomen Huipulta

Inariviikoilla riittää nähtävää

11. July 2012

Inariviikot tarjoaa tänäkin kesänä jokaiselle jotakin. Tämän voi todeta, kun selaa Inariviikkojen ohjelmavihkosta. Avajaispäivänä aloitetaan Ivaloisten Tukkijoella-näytelmällä. Harrastajateatteri Ivaloisten Votkaturistit on niittänyt maailmalla niin suurta menestystä, että uudelta näytelmältäkin on lupa odottaa paljon. Inariviikot päättyvät Jukka-pojan konserttiin. Tämäkin on nappivalinta ja houkuttaa varmasti paikalle kaikenikäisiä kuulijoita.
Inariviikkojen ideahan ei periaatteessa ole ihmeellinen. Siinä on vain laitettu vanhat ja uudet kesätapahtumat peräkkäin. Näin syntyi pari viikkoa kestävä kesätapahtumien rypäs – Inariviikot. Ja tätä Inariviikkoa sitten markkinoidaan matkailijoille ja toivotaan, että mahdollisimman moni osallistuu tapahtumiin ja jättää alueelle rahaa.
Jonkun piti kuitenkin tällainenkin idea keksiä. Kun selaa vuosien takaisia Inarilaisia, niin vanhojen lehtijuttujen perusteella yhdeksi idean isäksi voi nimittää ainakin Lauri Wesslinin. Ensimmäisessä Inariviikkoja käsittelevässä artikkelissa Lauri Wesslin ja Inarin kunnan kulttuurisihteeri Anita Kumpulainen pohtivat, että uusi tapahtumaviikko voisi syntyä, jos kyläläiset, kylän yrittäjät ja yhdistysten väki innostuisivat sellaista järjestämään.
Siitä että Inariviikoista tuli mukava ja onnistunut perinne täytyy kiittää Inarin kunnan entistä kulttuurisihteeriä Anita Kumpulaista ja nykyistä kulttuurisihteeriä Mirja Karjalaista. Kiitos kuuluu myös eri puolilla kuntaa toimiville yhdistyksille ja talkoolaisille. Jos jossakin kylässä ei ole tapahtumia Inariviikkojen aikana, niin se kertoo siitä, että siinä kylässä ei ole ollut intoa ja voimavaroja niiden järjestämiseen.

Entäpä mistäpä Lauri Wesslin ja muut saivat idean Inariviikoista? Todennäköisesti niistä lukuisista lehtijutuista, joissa uutisoitiin kaikenlaisten kehittämissuunnitelmien ja -seminaarien antia. Niissä todettiin aina, että Ivalossa ei ole mitään sellaista minkä vuoksi matkailija tänne pysähtyisi pidemmäksi aikaa ja keinoiksi tarjoiltiin mielenkiintoisia kesätapahtumia ja kotiseutumuseota. Nelostien laitaan avattu Kuulas tarjoaa nyt nähtävää kesämatkailijoille, mutta siitä huolimatta ei ajatus kotiseutumuseostakaan olisi mitenkään vanhentunut.

Kestolinkki · Osasto: ·

Kommentit

 

Lisää uutisia:

|

Yhteystiedot

Asiakaspalvelu ma – pe klo 9 – 16
Susanna Järvinen 020 710 9050
inarilainen at inarilainen.fi

Toimituksen käyntiosoite:
Piiskuntie 1
99800 Ivalo

Toimituksen postiosoite:
PL 61
99801 Ivalo

Kustantaja Lapin Lehtikustannus Oy

Laskutus, tilaukset ma – pe klo 9 – 16.00
Sirpa Huumonen 020 710 9051
sirpa.huumonen at inarilainen.fi

Toimitus ma – pe klo 9 – 16.00
Päätoimittaja Jaakko Peltomaa 020 710 9052
jaakko.peltomaa at inarilainen.fi

Toimitusjohtaja
Jari Haavisto 050 559 9813
jari.haavisto at sompio.fi