Etusivu Uutiset Viikon kuvat Mediakortti Ilmoitukset Tilaukset Palaute Kirjahylly Toimitus Yhteystiedot

Suomen Huipulta

Ivalon kylässä siivous- ja kierrätystempaus

26. April 2017

Inarin Luonnonystävät järjestää toukokuussa jo perinteeksi tulleen siivous- ja kierrätystempauksen ”I love Ivalo”. Tapahtuman hyvä yhteistyökumppani on jäteyhtiö Lapeco. Myös Ivalon ala-aste osallistuu tapahtumaan viime vuoden tapaan ja mahdollisuuksiensa mukaan muutkin Ivalon alueen koulut.
– Siivous- ja kierrätystempauksen tavoitteena on aktivoida kyläläisiä koululaisten lisäksi siivoamaan katujen varsia ja viheralueita, sekä omia kotiteitä Ivalon keskustan ja lähiympäristön alueella. Myös Inarin kylissä voi samaan aikaan tempaista ympäristön kaunistamiseksi kesää varten. Lisäksi päivän tarkoituksena on korostaa kierrättämisen teemaa, kertoo Inarin Luonnonystävien puheenjohtaja Ilkka Roininen.
I love Ivalo-päivä pidetään perjantaina 26.5. alkaen kello 14. Tapahtuman viimeisimmässä suunnitteluillassa päätettiin, että I love Ivalo käynnistyy Ivalon tapahtumatorilta, joka löytyy Sairaalantien varrelta.
– Ivalon tapahtumatori on keskellä kylää, mutta kuitenkin sopivasti rauhallisella paikalla. Tapahtumatorin läheisyydessä on monia katuja ja roskia varmasti riittää siellä kerättäväksi. Liikenne ei sillä kulmalla ole kauhean kovaa, joten siellä on siinä mielessä turvallista kävellä ja kerätä roskia pientareilta, Roininen totesi.
I love Ivalo-päivänä tapahtumatorilta löytynee muun muassa peräkärrykirppis sekä neuvontaa kierrätyksestä. Jos joku haluaa tulla paikan päälle kertomaan kompostoinnista, niin yhteyttä voi ottaa vaikkapa Ilkka Roiniseen.
Suunnittelutilaisuudessa muisteltiin, että viime vuonna tapahtuma keräsi Ivalon kylälle paljon innokkaita roskienkerääjiä. Koululaiset keräsivät roskia niin innokkaasti, että eivät olisi malttaneet edes lopettaa. Iltapäivällä moni koululaisten vanhempi liittyi talkooväen joukkoon ja moni aikuinen keräsi päivän aikana roskia kylältä vapaaehtoisesti muuten vain.
– Nellim liittyy mukaan tempaukseen ja kerää päivän aikana roskia omalta kylältä. Viimevuotiseen tapaan siivotaan myös Paatsjoen sillan pieli. Ikävä kyllä viime vuosi osoitti, että tarvetta on tuon alueen siivoamiseen. Paatsjoen sillan alue on yksi Nellimin kylän käyntikorteista eikä se saa olla siivoton, totesi nellimiläinen Tarja Arttijeff.
Ivalon Kultahippu tarjoaa kahvit pullan kera perjantaina talkoiden jälkeen kaikille vapaaehtoisille.

Kestolinkki · Osasto: ·

Kommentit

 

Lisää uutisia:

|

Yhteystiedot

Asiakaspalvelu ma – pe klo 9 – 16
Susanna Järvinen 020 710 9050
inarilainen at inarilainen.fi

Toimituksen käyntiosoite:
Piiskuntie 1
99800 Ivalo

Toimituksen postiosoite:
PL 61
99801 Ivalo

Kustantaja Lapin Lehtikustannus Oy

Laskutus, tilaukset ma – pe klo 9 – 16.00
Sirpa Huumonen 020 710 9051
sirpa.huumonen at inarilainen.fi

Toimitus ma – pe klo 9 – 16.00
Päätoimittaja Jaakko Peltomaa 020 710 9052
jaakko.peltomaa at inarilainen.fi

Toimitusjohtaja
Jari Haavisto 050 559 9813
jari.haavisto at sompio.fi