Etusivu Uutiset Viikon kuvat Mediakortti Ilmoitukset Tilaukset Palaute Kirjahylly Toimitus Yhteystiedot

Suomen Huipulta

Ivaloon suunnitellaan kauppakeskusta

27. June 2012

Tilaa uusille kaupoille ja kauppakeskuksille Ivalosta löytyy, vakuuttaa päivitetty Ivalon kaupallisen kehittämisen suunnitelma. Sellaisia ovat mm. vanha varikkohallin alue Sairaalantiellä, virastotalon kortteli ja K-marketin ja Teboilin alue.

Inarin kunnanhallitus on hyväksynyt Kiema Management Oy:n tarjouksen kauppakeskuksen suunnittelusta. Valtuuston hyväksymään Ivalon keskustan kehittämiseen liittyi myös suunnitelma Ivalon kauppakeskuksesta. Kauppakeskusneuvottelujen käymiseksi kunnalla tulee olla konkreettinen tavoite kauppakeskuksen sijainnista, toiminnoista ja ulkonäöstä osana Ivalon keskustan kehittämistä.
Kiema ilmoittaa, että kauppakeskuksen hankesuunnitelma sisältää päivittäistavarakaupan, erikoistavarakauppoja, ravintolan, kokoontumistiloja sekä pysäköintiratkaisun osin maantasossa ja osin kattopysäköintinä.
Kaupallisen selvityksen mukaan Ivalon keskusta tulee tarvitsemaan uusia vähittäiskaupan liikepaikkoja ja mahdollisuuksia sijoittaa suuryksiköitä. Maakuntakaava ja muut kaavaratkaisut mahdollistavat suuryksiköiden sijoittumisen Ivalon keskustaan. Vanhalle varikkoalueelle on mahdollista toteuttaa kauppakeskusmuotoinen liikerakennus, josta saataisiin vahva veturi Ivalon kauppapalveluiden kehittämisessä.

Kestolinkki · Osasto: ·

Kommentit

 

Lisää uutisia:

|

Yhteystiedot

Asiakaspalvelu ma – pe klo 9 – 16
Susanna Järvinen 020 710 9050
inarilainen at inarilainen.fi

Toimituksen käyntiosoite:
Piiskuntie 1
99800 Ivalo

Toimituksen postiosoite:
PL 61
99801 Ivalo

Kustantaja Lapin Lehtikustannus Oy

Laskutus, tilaukset ma – pe klo 9 – 16.00
Sirpa Huumonen 020 710 9051
sirpa.huumonen at inarilainen.fi

Toimitus ma – pe klo 9 – 16.00
Päätoimittaja Jaakko Peltomaa 020 710 9052
jaakko.peltomaa at inarilainen.fi

Toimitusjohtaja
Jari Haavisto 050 559 9813
jari.haavisto at sompio.fi