Etusivu Uutiset Viikon kuvat Mediakortti Ilmoitukset Tilaukset Palaute Kirjahylly Toimitus Yhteystiedot

Suomen Huipulta

Karhuja Siidan luontoilloissa Inarissa

8. March 2017

Karhut saapuvat Inariin Ylä-Lapin luontokeskus Siidaan kahteen luontoiltaan kuvien ja elokuvien muodossa. Maaliskuussa Siidassa on kaksi luontoiltaa, joissa puhutaan pohjoisen metsien kuninkaasta eli karhusta. Ensimmäisessä luontoillassa kuullaan karhujen geneettisestä tutkimuksesta Inari-Pasvik -alueella ja viikkoa myöhemmin vietetään eräelokuvailtaa, jossa nähdään Karhunkaato Kessin kairassa.
Paatsjokilaakson ja sen lähialueiden luontoa ja lajistoa on pitkään tutkittu suomalais-norjalais-venäläisenä yhteistyönä. Luontoillassa tutkija Alexander Kopatz Norjasta kertoo viimeaikaisten tutkimusten tuloksista sekä uusista tutkimusmetodeista. Luontoilta on englanninkielinen.
Inari-Pasvik -alueella tehtävän tutkimuksen tavoitteena on koota yhteen tietoja alueen lajistosta ja kehittää luonnon pitkäaikaisseurantaa, joka tukee suojelualueiden kestävää hoitoa ja käyttöä. Paatsjoen-Inarin karhukantaa tutkitaan moderneja menetelmiä hyödyntäen.
Karhun karva- ja ulostenäytteitä on kerätty yhteistyöalueella DNA-näytteiden saamiseksi. Näytteiden DNA eristetään ja analysoidaan laboratoriossa. Perinnöllisen informaation avulla tutkijat pystyvät tunnistamaan karhut yksilöllisesti ja määrittämään niiden sukupuolen ja sukulaisuussuhteet, ja tutkimuksen avulla voidaan tehdä entistä tarkempia kannanarvioita.

Kestolinkki · Osasto: ·

Kommentit

 

Lisää uutisia:

|

Yhteystiedot

Asiakaspalvelu ma – pe klo 9 – 16
Susanna Järvinen 020 710 9050
inarilainen at inarilainen.fi

Toimituksen käyntiosoite:
Piiskuntie 1
99800 Ivalo

Toimituksen postiosoite:
PL 61
99801 Ivalo

Kustantaja Lapin Lehtikustannus Oy

Laskutus, tilaukset ma – pe klo 9 – 16.00
Sirpa Huumonen 020 710 9051
sirpa.huumonen at inarilainen.fi

Toimitus ma – pe klo 9 – 16.00
Päätoimittaja Jaakko Peltomaa 020 710 9052
jaakko.peltomaa at inarilainen.fi

Toimitusjohtaja
Jari Haavisto 050 559 9813
jari.haavisto at sompio.fi