Etusivu Uutiset Viikon kuvat Mediakortti Ilmoitukset Tilaukset Palaute Kirjahylly Toimitus Yhteystiedot

Suomen Huipulta

Suvi Kivelä Inarin kylien neuvoston puheenjohtajaksi

13. June 2012

Inarin kylien neuvosto kokoontui Sajokseen laajalla osanotolla. Paikalla oli kirkonkyläläisten lisäksi kylien edustajia muun muassa Solojärveltä, Menesjärveltä, Saariselältä, Akujärveltä ja Miessinmaasta. Lisäksi paikalla oli kyläkoordinaattori Juha Kutuniva Lapin Liitosta kertomassa maaseutuohjelman laatimisesta ja Pirjo Riskilä Lappilaiset Kylät ry:stä kertomassa Naapuriavulla hyvinvoivia kyliä-hankkeesta.
Inarin kylien neuvoston uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Suvi Kivelä. Jaana Seipiharju halusi luopua puheenjohtajuudesta ja Akujärven kyläyhdistyksen puheenjohtaja Ritva Hirvelä ehdotti Kivelää. Neuvosto hyväksyi ehdotuksen. Sihteerin valinta jäi vielä auki. Neuvosto ei lopulta valinnut uutta sihteeriä, vaan päätti esittää kunnanhallitukselle uudelleen, että se nimittäisi neuvostolle virkamiessihteerin. Kutuniva kertoi, että muissa kunnissa, joissa kylien neuvosto toimii, on sihteerinä yleensä maaseutusihteeri.
Inarin kunnan mukaan ympäristöyksiköllä ei ole kuitenkaan resursseja irrottaa virkamiessihteeriä kylien neuvostoon. Sen sijaan kunta on nimennyt kylien neuvostoon kaksi luottamushenkilöjäsentä ja heille varajäsenet. Yksikään heistä ei kuitenkaan ilmaantunut kokoukseen.
Kylien neuvoston varapuheenjohtaja Jan Erik Paadar mainitsi puheenvuorossaan, että luottamushenkilöiden lisäksi olisi tärkeää, että myös kunnan virkamiespuolelta tulisi neuvostoon kylien asioita koskevaa asiantuntemusta. Juha Kutuniva korosti, että neuvoston toimintaidea on osittain juuri se, että kylien suora neuvotteluyhteys kuntaan paranee. Inarissa kylien asioista vastaa hallintojohtaja Pentti Tarvainen. Inarin kylien neuvosto päätti kokoontua seuraavan kerran syyskuussa Saariselällä. Kokouksessa on toiveena kuulla isäntäkylä Saariselän ajankohtaisista asioista. Lisäksi kylien neuvosto on suunnitellut, että jokaisessa kokouksessa on tietty teema. Syksyn teemoja tulevat olemaan kylien turvallisuus ja kaavoitus, keväällä on tarkoitus käsitellä rahoitusta ja hankkeita sekä jätehuoltoa että lajittelua.
Kylien neuvosto haastaa neuvostosta yhä puuttuvat kylät: Angelin, Keväjärven, Kutturan, Lemmenjoen, Lisman ja Riutulan, nimeämään edustajansa kylien neuvostoon siihen mennessä. Jos kylissä ei ole toimivaa kyläyhdistystä tai kylätoimikuntaa voidaan valinta tehdä avoimessa kyläkokouksessa.

Kestolinkki · Osasto: ·

Kommentit

 

Lisää uutisia:

|

Yhteystiedot

Asiakaspalvelu ma – pe klo 9 – 16
Susanna Järvinen 020 710 9050
inarilainen at inarilainen.fi

Toimituksen käyntiosoite:
Piiskuntie 1
99800 Ivalo

Toimituksen postiosoite:
PL 61
99801 Ivalo

Kustantaja Lapin Lehtikustannus Oy

Laskutus, tilaukset ma – pe klo 9 – 16.00
Sirpa Huumonen 020 710 9051
sirpa.huumonen at inarilainen.fi

Toimitus ma – pe klo 9 – 16.00
Päätoimittaja Jaakko Peltomaa 020 710 9052
jaakko.peltomaa at inarilainen.fi

Toimitusjohtaja
Jari Haavisto 050 559 9813
jari.haavisto at sompio.fi