Etusivu Uutiset Viikon kuvat Mediakortti Ilmoitukset Tilaukset Palaute Kirjahylly Toimitus Yhteystiedot

Suomen Huipulta

Teuvo Katajamaa ja Anu Pietikäinen kunnan kärkipaikoille

4. February 2009

Inarin kunnanvaltuuston järjestäytymiskokous kesti pitkään ja puheenjohtaja pääsi nuijimaan kello 13 alkaneen kokouksen päätetyksi vasta kello 21.30. Kokouksesta teki pitkän se, että päivän mittaan käytiin useita suhteellisia vaalitoimituksia ja jokainen vaali ääntenlaskentoineen ja taukoineen kesti tunnin tai toistakin. Enemmistökoalition uudessa valtuustossa muodostavat vasemmisto, keskusta, sitoutumattomat ja vihreät. Vähemmistöosapuolena uudessa valtuustossa on kokoomuksen ja sosialidemokraattien muodostama koalitio.

Enemmistökoalitio harmitteli päivän mittaan sitä, että kokoomus ja SDP eivät ottaneet opikseen ensimmäisistä suhteellisista vaaleista, vaan ne äänestyttivät päivän mittaan esimerkiksi kaikki puheenjohtajuudet tietäen samalla hyvin sen, että lopputuloksen ratkaisee aina enemmistö. Käytäväpuheissa tuumailtiin kuitenkin, että vaikka kokoomus ei valtakoalitiossa olekaan, niin sille kävi lopulta hyvin, koska se sai kunnanhallitukseen kaksi edustajaa, Jari Huotarin ja Ulla Kemppaisen. Sosialidemokraatit saivat kunnanhallituksesta vain varapaikan.

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin keskustan Teuvo Katajamaa ja kunnanhallituksen puheenjohtajaksi sitoutumattomien Anu Pietikäinen.
Valtuuston puheenjohtaja Teuvo Katajamaa totesi linjapuheessaan kunnan olevan kovien haasteiden edessä maailmanlaajuisen taloustaantuman vuoksi. Jonkin verran Inarin kunta saa tosin liikkumavaraa siitä, että edellinen kunnanvaltuusto jätti hyvät taloudelliset eväät.

Kestolinkki · Osasto: ·

Kommentit

 

Lisää uutisia:

|

Yhteystiedot

Asiakaspalvelu ma – pe klo 9 – 16
Susanna Järvinen 020 710 9050
inarilainen at inarilainen.fi

Toimituksen käyntiosoite:
Piiskuntie 1
99800 Ivalo

Toimituksen postiosoite:
PL 61
99801 Ivalo

Kustantaja Lapin Lehtikustannus Oy

Laskutus, tilaukset ma – pe klo 9 – 16.00
Sirpa Huumonen 020 710 9051
sirpa.huumonen at inarilainen.fi

Toimitus ma – pe klo 9 – 16.00
Päätoimittaja Jaakko Peltomaa 020 710 9052
jaakko.peltomaa at inarilainen.fi

Toimitusjohtaja
Jari Haavisto 050 559 9813
jari.haavisto at sompio.fi