Etusivu Uutiset Viikon kuvat Mediakortti Ilmoitukset Tilaukset Palaute Kirjahylly Toimitus Yhteystiedot

Suomen Huipulta

Tunturipapille työrauha

21. December 2011

Ei tullut suurena yllätyksenä, että inarilaiset ja Inarilaisen lukijat antoivat Vuoden inarilainen-tunnustuksen tunturipappi Anitta Kuusiselle. He ovat näin halunneet osoittaa pitkäaikaiselle Inarin seurakunnan työntekijälle tukensa.
Myllytys, johon tunturipappi on tänä vuonna joutunut, on ollut kova. Ja samanlaista hoitoa saattaa olla luvassa myös ensi vuonna. Näin voi päätellä siitä, että viime kirkkoneuvoston kokoukseen tuotiin esitys, jossa todettiin, että ensi vuoden aikana on taloudellisen tilanteen vuoksi harkittava tunturipapin viran ja muidenkin virkojen lakkauttamista. Kokouksessa kirkkoherra tosin muutti esitystään niin, että pöytäkirjassa puhuttaisiin vain virkojen lakkauttamisesta. Kirkkoherran esitystä kannatti seitsemän neuvoston jäsentä.
Ulla Kemppainen ja Mirja Kiviniemi katsoivat, että jo ylimalkainen maininta virkojen lakkauttamisesta tietäisi sitä, että ensimmäinen isku kohdistuisi juuri tunturipapin virkaan. He jäivät äänestyksessä kahden kannattaessaan maininnan poistamista.
Ensi vuonna säästöjä siis etsitään, mutta toivoa sopii, että niitä etsitään enemmän maalliselta puolelta. On aina kyseenlaista kannattaako omaisuutta myydä säästöjen saamiseksi, mutta ehkäpä ensi vuonna kuitenkin mietitään vielä kerran Uudenjoen ja Pajakosken leirikeskusten myyntiäkin. Nykyään, kun ikäluokatkin ovat pieniä, pärjättäneen yhdelläkin leirikeskuksella toisin kuin nuoriso- ja partiotoiminnan kulta-aikoina.

Perustelut, miksi tunturipapin virka pitäisi säilyttää, on tässäkin lehdessä kerrottu moneen kertaan. Tunturipapin viran puolustajat ovat valppaana ja valmiina taas kerran aloittamaan taistelun viran säilyttämiseksi. Tunturipapin virka on tärkeä ja Inarin seurakunnassa se henkilöityy Anitta “Anis” Kuusiseen. Ja miksipä ei henkilöityisi. Jo ennen tunturipapiksi tuloaan Aniksella oli takanaan pitkä ura Inarin seurakunnan palveluksessa. Sadat maailmalle lentäneet inarilaisnuoret muistelevat lämmöllä entistä seurakunnan nuorisotyöntekijää ja partiolippukunnan johtajaa.

Tunturipappi Anitta Kuusinen ei ole koskaan pyrkinyt julkisuuden parrasvaloihin. Hän on hoitanut vain työtään seurakunnassa, johon aikoinaan tuli vastavalmistuneena kirkon nuorisotyöntekijänä ja jonka tuntee omakseen. Kirkkovaltuustolta voikin nyt kysyä, että eikö tunturipappi olisi jo ansainnut työrauhan. Ilman jatkuvaa pelkoa siitä, koska virka menee alta ja koti Ivalossa on pistettävä myyntiin.

Kestolinkki · Osasto: ·

Kommentit

 

Lisää uutisia:

|

Yhteystiedot

Asiakaspalvelu ma – pe klo 9 – 16
Susanna Järvinen 020 710 9050
inarilainen at inarilainen.fi

Toimituksen käyntiosoite:
Piiskuntie 1
99800 Ivalo

Toimituksen postiosoite:
PL 61
99801 Ivalo

Kustantaja Lapin Lehtikustannus Oy

Laskutus, tilaukset ma – pe klo 9 – 16.00
Sirpa Huumonen 020 710 9051
sirpa.huumonen at inarilainen.fi

Toimitus ma – pe klo 9 – 16.00
Päätoimittaja Jaakko Peltomaa 020 710 9052
jaakko.peltomaa at inarilainen.fi

Toimitusjohtaja
Jari Haavisto 050 559 9813
jari.haavisto at sompio.fi