Etusivu Uutiset Viikon kuvat Mediakortti Ilmoitukset Tilaukset Palaute Kirjahylly Toimitus Yhteystiedot

Suomen Huipulta

Tunturipappi pelastui – taas kerran

13. June 2012

Kirkkovaltuusto päätti viime torstain kokouksessaan säilyttää tunturipappi Anitta Kuusisen viran. Äänet jakautuivat viran säilyttämisen puolesta 10-8.
Hyvällä syyllä voidaan sanoa, että viran säästäminen on pitkälti kirkkovaltuutettu Ulla Kemppaisen ansiota. Kokouksesta tuli aika ajoin Kemppaisen ja kirkkoherra Jouko Lepistön välinen pallottelu, jossa Kemppainen esitti vaihtoehtoja tunturipapin viran lakkauttamiselle ja Lepistö ampui ehdotukset yksi kerrallaan alas.

Tunturipapin viran säilyttämisen puolesta äänestivät:
Sirkka Hilli, Ritva Hirvelä, Valtteri Huhtamella, Ulla Kemppainen, Mirja Kiviniemi, Arvi Kustula, Veli-Pekka Puttonen, Tuomo Korhonen (Martti Salon varajäsen), Kaisa Tanhua ja Satu Yliluoma (Anne Tuovilan varajäsen).

Viran lakkauttamisen puolesta äänestivät:
Laila Aikio, Maija Hakovirta, Jouni Ilmari Jomppanen, Ilmari Laiti, Matleena Haarala (Aslak Pekkalan varajäsen), Kari Tammela, Vappu Tanhua ja Aarre Vilponen.
Maarit Kirjarinta ei päässyt kokoukseen, eikä hänelle saatu varajäsentä.

Toimittajalta
Tunturipapin viran lakkauttamisesta on nyt äänestetty kirkkovaltuustossa kaksi kertaa, ja virka on kahdesti päätetty säilyttää. Kirkkoherra Jouko Lepistö korosti torstain kokouksessa sitä, että virkaa ollaan lakkauttamassa pelkästään taloudellisista syistä. Kyseessä ei hänen sanojensa mukaan ole vastakkainasettelu hänen ja tunturipapin välillä. Jos kirkkoherra kuitenkin vielä kahden hävityn äänestyksen jälkeen nostaa viran lakkauttamisen esityslistalle, on mahdotonta uskoa, etteikö kyse olisi henkilökohtaisesta ajojahdista.
Koska virka säilyy, on kirkosta eronneiden nyt aika liittyä takaisin seurakuntaan. Kun 120 kohun vuoksi kirkosta eronnutta liittyy takaisin laumaan, seurakunta saa siitä noin 26 000 euron kirkollisverotulon vuosittain. Jos taas eronneet jättävät liittymättä, sitä voidaan myöhemmin käyttää aseena tunturipappia vastaan. Voidaan kauhistella sitä, ettei viran säilyttäminen saanutkaan eronneita palaamaan, vaikka näin oli luvattu. Lisäksi viran lakkauttamista voidaan tulevaisuudessa perustella sillä, että jäsenmäärä vähenee eikä neljää pappia tarvita.

Kestolinkki · Osasto: ·

Kommentit

 

Lisää uutisia:

|

Yhteystiedot

Asiakaspalvelu ma – pe klo 9 – 16
Susanna Järvinen 020 710 9050
inarilainen at inarilainen.fi

Toimituksen käyntiosoite:
Piiskuntie 1
99800 Ivalo

Toimituksen postiosoite:
PL 61
99801 Ivalo

Kustantaja Lapin Lehtikustannus Oy

Laskutus, tilaukset ma – pe klo 9 – 16.00
Sirpa Huumonen 020 710 9051
sirpa.huumonen at inarilainen.fi

Toimitus ma – pe klo 9 – 16.00
Päätoimittaja Jaakko Peltomaa 020 710 9052
jaakko.peltomaa at inarilainen.fi

Toimitusjohtaja
Jari Haavisto 050 559 9813
jari.haavisto at sompio.fi