Ihmiset 

90-vuotiaana kuollut Ville Kiviniemi oli työväenliikkeen mies ja ylpeä inarinsaamelaisista juuristaan

Pitkä elämänkaari. Ville Kiviniemi ehti täyttää 90 vuotta ennen poisnukkumistaan. Takana oli pitkä elämä, jonka aikana ehti tapahtua paljon. Muisteltavaa riitti, joskin sotavuosista ja evakkoreissuista hän tosin lausahti, että tekisi mieli unohtaa koko sota-aika.

Maaliskuun ensimmäisenä lauantaina suuntasi Ville Kiviniemi viimeiselle matkalleen. Kun ruumisauto ajoi hiljaa Ivalon kirkolta kohti Saarineitamon hautausmaata, liehui auton keulassa kaksi lippua, Suomen lippu ja Saamen lippu. Suomen lippu hyvin sopikin kunnioittamaan vanhan yhteiskunnallisen vaikuttajan ja isänmaallisen kommunistin viimeistä matkaa. Saamen lipulla puolestaan tehtiin kunniaa Kiviniemen saamelaisille juurille. Hänelle oli selvää, että hän on inarinlappalainen, vaikka ei kymmenien vuosien taistelusta huolimatta koskaan päässytkään Saamelaiskäräjien äänioikeusluetteloon.

Yksi aikakausi Inarin kunnassa väistyi, kun ivalolainen, mutta juuriltaan tiukasti koppelolainen, Ville Kiviniemi kuoli tammikuun lopulla 90-vuotiaana.

Kiviniemen poismenon myötä väistyi historiaan myös viimeinen ”aatteen mies” eli vanhan inarilaisen työväenliikkeen edustaja. Kiviniemihän oli koko el

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä