Paikallisuutiset

Elääkö kotonamme pian nikotiiniriippuvaisten sukupolvi? - Nikotiini, vape ja muut koukutukset puheena Ivalon Kaarteessa

Ivalon Kaarteen auditoriossa puhutaan torstaina 11.4. kello 18-19 uusista nikotiinituotteista ja niiden koukuttavuudesta.

Saija Himanka Ehyt ry:ltä tulee pitämään aiheesta koulutuksen ja hän alustaa keskustelua. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tapahtuman järjestää Inarin kunnan Selvä Peli-työryhmä.

Nuorten suosiossa oleva sähkötupakka eli vape voi muistuttaa arkisia käyttötavaroita, vaikkapa alleviivaustussia tai huulirasvaa. Tarjonta on ylläkylläistä ja muodikkaan näköistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Osa näyttää vaikka lelulta, osa peliltä. Tämän vuoksi vanhemmilla ei käy aina mielessäkään, että kyseessä voisi olla sähkötupakka ja oma nuori olla vapettaja, sanoo Päihdetyö Ehyt ry:n asiantuntija Saija Himanka.

Himanka sanoo, että Suomessa päihdetyöntekijät pelkäävät, että Suomessa on kohta käsissä ja ongelmana nikotiiniriippuvainen sukupolvi.

– Esimerkiksi Tiktokissa vapen höyryllä tehdyt temput villitsevät lapsia ja nuoria käyttäjiksi. Ja lapset ovat suorastaan kohderyhmää, heidän halutaan koukuttuvan. Tuskin lelunnäköistä vaaleanpunaista vapea on suunnattu keski-ikäiselle tupakasta vierottautuvalle miehelle.

Joka lähtöön. Sähkötupakat ovat hyvin eri mallisia ja näköisiä. Kuvituskuvassa vapetusvälineitä sekä perinteisempiä nikotiinituotteita, kuten tupakkaa ja nuuskapusseja. Kuva: Esko Keski-Vähälä
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä