Kulttuuri

Pojanpoika Veli-Pekka Lehtola laati Inarin patriarkan muistelmat -syväluotaava tietoteos aina nälkäaikaan ja espanjantalveen asti

Kustannus-Puntsin paluu. Kuin kirjan sankariksi luotu - Ukkini tosi&tarina kertoo Heimo Lehtolasta, inarilaisesta arjen sankarista, jota Lapin ja koko Suomen historian poikkeusajat viskovat uusiin suuntiin. Kirjan on kirjoittanut Veli-Pekka Lehtola ja kustantajana on pitkään taukoa pitänyt ”kotikustantamo” Kustannus-Puntsi.

Heimo Lehtola on mies, joka tulee sivuhahmona vastaan monissa Inarin historiaa käsittelevissä kirjoissa. Omaa kirjaa tästä ”Inarin Väinämöisestä” saatiin odottaa pitkään, mutta nyt tämäkin puute on korjattu, kun pojanpoika, emeritusprofessori Veli-Pekka Lehtola tarttui asiaan ja kirjoitti teoksen ”Kuin kirjan sankariksi luotu - Ukkini tosi&tarina”.

Heimo Lehtola ehti olla monena elämänsä aikana. Hän oli ketunkasvattaja, kyläpoliisi, poromies ja kauppias, Inarin kunnallispoliitikko. Kaiken muun ohessa elämä heitti Heimon myös kätilöksi ja ruumiiden sahaajaksi.

Heimo tunnettiin myös perinnetietäjänä. Lehtimiehet ja toimittajat ramppasivat haastat

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä