Kulttuuri

Eskelisen tuomia, kurvareita, voimalaitosväkeä...Inari on kansojen sulatusuuni, todettiin tarinaillassa

Inari on oikea kansojen sulatusuuni, jonne on aina muutettu muualta, kuka mistäkin syystä. Aikoinaan moni tuli Inariin kapean mutta pitkän valtion leivän perässä, myöhemmin Inarin puhdas luonto oli monelle suuri syy pohjoiseen muutolle. Toki Inarin kunnasta on paljon muutettu muuallekin - Ruotsikin tyhjensi aikoinaan aika lailla etenkin Ivalojokivartta, joskin myöhemmin moni muutti sitten Inariin takaisin, kun inarilaiset, vaikka selviytyjiä ovatkin, ovat aina sydämessään kuitenkin kaivanneet takaisin kotiseudulleen, jossa on maailman parhaat kalastus- ja metsästysmahdollisuudet.

Tarinailta kiinnosti. Ivalon kirjasto oli väkeä täynnä Inariviikkojen tarinaillan aikana. Etualalla penkissä istuu Ritva Kytölä, Eskelisen tuomia hänkin. Moni muistaa Ritvan Nellimin Teehuoneen pitäjänä ja Inarin kylien perinneruokakulttuurin tiedonkerääjänä.

Inariin on aina muutettu eri puolilta Suomea, mutta samalla muuttovirtaa on ollut kunnasta myös poispäin. Tämän päivän Inari on eräänlainen ”kansojen sulatusuuni”, todettiin Inariviikkojen aikana Ivalon kirjastossa järjestetyssä tarinaillassa, jonka johtavana teemana olivat ”Eskelisen tuomat - ja vä

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä