Urheilu

Etelä voisi ottaa mallia Suomen huipulta – Jääkiekkoliiton edustaja: ”Jos asuisin Ivalossa, toisin lapseni heti kiekkotreeneihin”

Tytötkin pelaa lätkää! Suomen Jääkiekkoliiton vieraat ilahtuivat erityisesti siitä, että kaukalo oli vierailuiltana tyttökiekkoilijoita täynnä. Kuvassa kameralle virnistelevät Aada Pehkonen, Viivi Mikkola ja Siru Holmberg. Kuva: Tunturi-Kiekko

Kunnioitus, yhteisöllisyys, hauskuus ja erinomaisuuden tavoittelu... Suomen Jääkiekkoliiton toimintatapa rakentuu näihin arvoihin. Jääkiekko on Suomen suosituin urheilulaji (Sponsor Navigator 2020) – lätkä kiinnostaa 53 prosenttia suomalaisista. Leikkisästi voisikin sanoa, että joka toinen vastaantulija harrastaa tai seuraa jääkiekkoa. Varsinkin arktinen Ivalon kylä Suomen huipulla elää ja hengittää paikallista jääkiekkoa.

Jääkiekolla on oma paikkansa suomalaisten sydämissä. Vuosikymmenten aikana maailma on kuitenkin muuttunut - pihapelit ovat katoavaa kansanperinnettä, ja nuoriso hakee kiksejä mieluummin esimerkiksi sosiaalisesta mediasta.

– Puhelimet ja pelikonsolit vievät aikaa urheilulta. Ja me täällä urheilun pari

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä