Kotimaa

Historiallinen Jääkärikämppä sai vaiheistaan kertovan opasteen - monet Lapin-legendat ovat paistaneet Tuuloman lohta mökin piisin loisteessa

Urho Kekkosen kansallispuistossa sijaitsevaan Jääkärikämppään liitetään monta tarinaa. Niistä kerrotaan Metsähallituksen ja Lapin rajavartioston äskettäin julkistamassa opasteessa kämpän raunion äärellä. Jos kämpän nurkkaan lyyhistynyt luonnonkivistä muurattu piisi osaisi puhua, niin sillä olisi monta tarinaa kerrottavanaan Lapin-legendoista, kuten Moskusta ja Walleniuksesta, jotka ovat aikanaan istuskelleet Jääkärikämpän suojissa.

Monta tarinaa. Historialliseen Jääkärikämppään liittyy monta tarinaa ja myös sen syntyhistoriasta on erilaisia käsityksiä. Se on kuitenkin yksiselitteistä, että Jääkärikämppä - tai sen arvokkaat rauniot ja seinähirret - ovat lähtemätön osa UK-puiston ja Suomujokivarren alueen kulttuurihistoriaa.

Urho Kekkosen kansallispuiston laidalla sijaitsee rakennuksen raunio, joka on nähnyt aikaa ja monia kulkijoita. Raunio on historiallisen Jääkärikämpän. Kämpän historiaa värittää kolme erilaista tarinaa, jotka ovat nyt luettavissa raunion viereen pystytetyssä kyltissä.

Jääkärikämpäksi kutsutun mökin s

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä