Paikallisuutiset

Ivalon lukiosta on sama matka ikiroudan Siperiaan ja Turun yliopistoon - ”Kiitos opettajien rajattoman kärsivällisyyden, olemme nyt saaneet ylioppilaslakin”

– On minusta aika kova juttu, että me 14 nuorta saimme nyt painaa päähämme ylioppilaslakin. Mehän olemme käyneet tätä lukiota seudulla, josta on yhtä pitkä matka Siperian ikiroudalle kuin vaikkapa Turun yliopistoon. Saamme olla aika ylpeitäkin tästä lakista, ja sitä meiltä ei koskaan kukaan voi ottaa pois, ei edes ylioppilastutkintolautakunta, sanoi Ivalon lukion ylioppilaan puheen pitänyt, kuuden laudaturin ylioppilas Riku-Matti Peltomaa.

Lukiovuosien aikana Kaarteen Jättiläisen portaita on kivuttu ja raahauduttu ylös ja alas monituiset kerrat - tällä kertaa portaissa pysähdyttiin ja järjestäydyttiin yhteiskuvaa varten. Kuva: Jaakko Peltomaa

Vanhemman puheen pitänyt Janne Seurujärvi muisteli omaa lakkiaispäiväänsä Ivalon Rantatien lukiossa vuonna 1994. Moni asia on nyt maailmassa aivan toisin, mutta jotain on samaakin. Seurujärvi uskoi, että tämän päivän ylioppilas tuntee sitä samaa mitä hän tunsi 30 vuotta sitten:

– Kun yhteiskuvaa otet

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä