Ulkomaat

Inarin tyttö Hilja Mäläskä muutti Jäämeren rannalle puoli vuosisataa sitten: ”Kirkkoniemen kaupungissa olisi niin paljon nähtävää ja ostettavaa myös suomalaisille”

Vanhaa Kirkkoniemeä. Vanha valokuva koristaa rakennuksen seinää kaupungin keskustassa. Taustalla näkyvä sipulin muotoinen kupoli ei ole kirkon, vaan liikerakennuksen, jonka muotoiluun on otettu vaikutteita idästä. Kadulla näyttää tepastelevan ihmisten seassa myös vuohi.

Kirkkoniemen arktinen kaupunki levittäytyy kauniina silmiemme eteen Hilja Mäläskän tunturinrinteessä olevan kodin olohuoneen ikkunasta. Päivä on jo pitkällä ja kaupungin kaduilla näyttää rauhalliselta - autoja vain siellä täällä. Ihmekös tuo, sillä venäläiset ostosmatkailijat ovat kaupungista kadonneet, ja ivalolaiset ostosmatkailijat eivät ole Kirkkoniemeä vielä löytäneet.

– Kirkkoniemessä on isoja kauppoja. Kaikkea löytyy siinä missä Rovaniemeltäkin. Matka Ivalosta Kirkkoniemeen on lyhyempi kuin Rovaniemelle ja siinä samalla saa nähdä merimaisemia ja tuntureita, sanoo Hilja Mäläskä, Norja-Suomi-liiton Kirkkoniemen paikallisseuran puheenjohtaja.

Hilja lisää, että suoma

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä