Ruoka

Pieni Juurileipomo valmistaa Kevojärven rannalla leipää muinais- ja maatiaisviljoista

– Tuo iso taikinakone pitäisi vielä saada jotenkin sisälle, kun ei se mahdu ovesta, miettii Utsjoella Kevojärven rannassa Kaisa Kinnari ja vilkuilee leipomon isoa ikkunaa. Pieni Juurileipomo muutti juhannuksen alla Virroilta Suomen pohjoisimpaan kuntaan. Tärkeimpänä osana juurileivonnassa on taikinan juuri, joka saattaa ”loukkaantua” pienemmistäkin asioista.

Ämpäreissä leivontapöydällä pöhisee kolme juuriämpäriä. Leipomossa valmistetaan sekä vaaleaa että tummaa leipää. Baananin makuisesta makeasta juuresta tehdään pullaa ja munkkeja. Paikan ”tähti” on se vaalean leivän juuri, joka on ollut Kaisa Kinnarilla vuodesta 2017.

– Meillä on leivontapäivät keski

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä