Paikallisuutiset

Pororeseptit Liekitettyä poron sisäfilettä

Tämänkertainen pororuokaresepti sopii niin oppuviikon herkutteluhetkiin kuin juhlavampiinkin tilaisuuksiin. Resepti on neljälle henkilölle ja sen valmistaminen vie aikaa noin puoli tuntia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ainekset

4 kpl poron sisäfileitä (á 160 g)

50 g voita

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

1,5 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria jauhettuna

5 cl koskenkorvaa liekittämiseen

kalastajalankaa tai cocktailtikkuja

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kastike

2 dl poroliemestä valmistettua ruskeaa kastiketta

1 dl kermaa

1/2 dl puolukkasosetta

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ohje

Puhdista fileet kalvoista, kääri ne kiepille ja sido kalastajalangalla tai kiinnitä cocktailtikuilla, jotta muoto säilyy valmistuksen ajan. Ruskista fileet voissa ja mausta suolalla sekä valkopippurilla. Liekitä koskenkorvalla. Lisää joukkoon ruskeakastike, vaahdotettu kerma ja puolukkasose. Hauduta hetken aikaa, mutta jätä sisältä vähän punertavaksi. Poista langat tai tikut ja tarjoa kastikkeessaan. Lisänä vaikkapa röstiperunoita.

Lähde: Paliskuntain yhdistys, pororeseptit.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä