Mielipiteet

Pororeseptit: Perinteinen poronkäristys ja pottuvoi

Perinteinen poronkäristys on pororuokien ehkäpä legendaarisin muoto ja monelle se on tärkeä muisto pohjoisen matkasta. Makumuiston voi kätevästi toisintaa myös kotikeittiössä laadukkailla raaka-aineilla ja ripauksella pohjoisen tarinoita. Paras lisuke on pakkasen hellästi puraisema puolukkasurvos ja maustekurkut.

Ainekset

1 kg käristyslihaa

3 rkl rasvaa

2 dl vettä

1 1/2 tl suolaa

Perunamuusi

700 g kuorittuja puikulaperunoita

2 rkl voita

2- 3 sipulia

2 dl maitoa

1-2 tl suolaa

Ohje

Sulata padassa rasva. Voimakkain maku käristykseen saadaan käyttämällä poron kuuta. Lisää käristysliha pataan pienissä erissä ja ruskista sula

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä