Kulttuuri

Tunturien mies Jouni Kitti eksyi Kirjamessujen sokkeloihin - Esko Ranta hyppäsi lavalle joikaamaan

Helsingin Kirjamessuilla satojen uutuuskirjojen joukossa loisti arktisena timanttina Väyläkirjat Oy:n kustantama Portit auki! - Jouni Kitin elämänkerta, jonka on toimittanut Esko Ranta. Kaikki ei mennyt Kirjamessuilla kuin Strömsössä, sillä tuntureissa ja metsissä kuin kotonaan kulkeva Jouni eksyi Kirjamessujen sokkeloihin ja kelloa tuijottava Esko Ranta ymmärsi, että Jouni ei ehdi ajoissa lavalle. Lapin radiolegenda oli onneksi hetkessä tilanteen tasalla ja pelasti tyhjät minuutit joikaamalla sen ainoan joiun minkä hän on elämänsä aikana oppinut.

Portit auki! Esko Ranta ja Jouni Kitti ottivat yleisönsä Helsingin Kirjamessuilla, vaikka Jouni hieman myöhästyikin oman kirjansa julkistamistilaisuudesta - Esko ei tuosta häkeltynyt, vaan hyppäsi lavalle joikaamaan, jotta yleisö ei pitkästynyt Jounia odotellessaan.

– Väyläkirjat Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Korteniemi lähetti puhelimeeni neliskanttisen kuvan. Näytin sitä Kirjamessujen aulassa seisoneelle tytölle. Hän osoitti sitä kädessään olevalla kapulalla, hymyili, sanoi, tervetuloa. Niinpä olin kohta aulassa sisällä ja raapimassa niskaani, kertoo Esko Ranta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä