Kulttuuri

Kaamosta vastaan -messut järjestetään ensimmäistä kertaa

Tulevana lauantaina Laanilan Kievari järjestää ensimmäistä kertaa ruoka, juoma ja hyvinvointimessut ”Kaamosta vastaan”. Perheyritys Laanilan Kievari on tunnelmallinen ja kodikas ravintola, Saariselän kainalossa, Laanilassa. Kievari on tunnettu hyvästä ruoastaan ja teemallisista brunsseistaan. Ravintola on saanut myös monia Trip Advisorin tunnustuksia myös kansainvälisellä tasolla.

Kaamosta vastaan -messuilla järjestetään maisteluita oluen ja viinin merkeissä sekä tutustutaan paikallisten tuottajien raaka-aineista valmistettuihin ruokiin. Samuli Ruotsalainen työskentelee Laanilan Kievarissa ravintolapäällikkönä ja hän on messujen idean takana.

– Ajatus messujen järjestämisestä tuli mieleeni VRHE-messuista, jotka samaan aikaan pidetään pääkaupunkiseudulla. Ja kun en itse sattumoisin pääse sinne, niin päätin järjestää omat messut tänne pohjoiseen, kuvailee messujen perustaja Samuli Ruotsalainen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Lisäksi tälle alueelle on tarvetta saada hiljaiselle lokakuun lopulle jonkinlainen tapahtuma, lisää Ruotsalainen.

Hyvinvointia ja taidetta

Messuilla on mukana viinien ja oluiden maahantuojia, Aurora Spa Saariselältä sekä muita paikallisia näytteilleasettajia. Kievarin pihalla Saariselän VPK esittelee omaa toimintaansa ja kalustoaan. Taiteilija Sonja Kallio , on mukana esittelemässä omia taideteoksiaan. Hän maalaa tauluja muun muassa akvarellillä.

– Esillä on maalauksia kuluvan vuoden ajalta, joissa teemana vanhemmaksi tulemisen myötä tullut uusi tapa katsoa maailmaa, kuvailee taiteilija Sonja Kallio.

Kuvataide on aina ollut läsnä Sonja elämässä. Viisivuotiaana hän sai opetusta Turun kuvataidekoulussa, mutta pääosin nainen on itseoppinut kuvataiteilija.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Poron lapaa ja kylmäsavustettua haukea

Laanilan Kievarin messujen herkkulautaselta pääsee maistamaan muun muassa poronlapaa ja kylmäsavustettua Inarin haukea. Molemmat raaka-aineet on jalostettu messuilla tarjottavaan muotoon Laanilan Kievarin omassa keittiössä.

– Suosimme ravintolassamme paikallista lähiruokaa ja puhtaita raaka-aineita, jotka ovat tärkeä osa makuelämyksien tuottamisessa. Muun muassa poro tulee meille Culinarista, Ivalosta, kertoo Laanilan Kievarin keittiömestari Riitta Ruotsalainen .

Laanilan Kievarin ravintolapäällikkö Samuli Ruotsalainen ei ole asettanut ensimmäiselle järjestämälleen messutapahtumalle suuria odotuksia, mutta se on varmaa, että tapahtumasta tulee jokavuotinen perinne.

– Jos vielä sattui mielenkiinto heräämään messuja kohtaan ja haluaa tulla mukaan näytteilleasettajana, niin vielä ehtii mukaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Messuilta on mahdollisuus löytää uusia juttuja, saada ideoita tulevaan talveen, tavata uusia ihmisiä sekä kokea ihania asioita. Ensi vuonna pidetään myös messut, mutta laajempana kokonaisuutena, Ruotsalainen lupaa.

Kaamosta vastaan -messut on suunnattu paikallisille ihmisille. Mutta myös matkailijat ovat luonnollisesti tervetulleita mukaan.

– Käymään kannattaa tulla myös kauempaakin. Odotamme vieraita myös naapurikunnasta Sodankylästä, Ruotsainen sanoo lopuksi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä