Laadukas auton viihdejärjestelmä tekee matkoista lyhyempiä

Auton viihdejärjestelmällä voi olla iso merkitys siinä, miten pitkät matkat autossa hoituvat ilman tylsistymistä ja turhautumista.

Auton viihdejärjestelmällä voi olla iso merkitys siinä, miten pitkät matkat autossa hoituvat ilman tylsistymistä ja turhautumista. Viihdejärjestelmästä voidaan tarjota matkustajille esimerkiksi elokuvia, musiikkia ja pelejä. Myös navigointi ja ääniohjaus parantavat matkustusmukavuutta, mikä helpottaa reittien suunnittelua ja kommunikaatiota. Nykyisin myös langaton nettiyhteys mahdollistaa kaikenlaista, mistä ei aiemmin osattu edes unelmoida.

Viihdejärjestelmä käytettyyn autoon

Uusiin autoihin on mahdollista saada laadukas viihdejärjestelmä lisävarusteluna. Moni haluaa kuitenkin saada modernin viihdejärjestelmän myös käytettyyn ja jo maailmaanähneeseen autoon. Ennen kuin viihdejärjestelmään alkaa käyttämään suuria summia, olisi syytä huolehtia siitä, että auto on kaikilta tärkeimmiltä ominaisuuksiltaan kunnossa ja ajan tasalla. Kannattaakin vähintään tarkistaa, että esimerkiksi jokainen jarrupala on kunnossa, moottoriöljyä on riittävästi ja että renkaissa on oikea ilmanpaine. Omalle autolle paras moottoriöljy kannattaa tarkistaa netistä tai valmistajan käyttöoppaasta.

Kun perusasiat ovat kunnossa, voi alkaa tutkia markkinoiden tarjontaa ja vertailla eri viihdejärjestelmien ominaisuuksia ja hintoja. Yksi hyvä tapa on lukea arvosteluja ja kysyä suosituksia muilta auton omistajilta. Myös takuuehdot on syytä ottaa huomioon päätöstä tehtäessä, sillä aina kaikki ei mene niin kuin toivoisi.

Musiikkia, navigointia ja viestittelyä

Viihdejärjestelmiä on jokaiseen lähtöön ja ominaisuudet vaihtelevat huomattavasti. Jokainen voikin löytää sopivat ”poppivehkeet” omaan budjettiin sopien. Näyttöjä löytyy useita eri kokoja ja tyyppejä ja moni valitsee nykyisin nykyaikaset kosketusnäytöt, joiden käyttö on helppoa. Näyttöjä voidaan asentaa etupaneelin lisäksi myös takaistuimien taakse tai jopa kattokonsoliin.

Monikanavaiset kaiutinjärjestelmät, subwooferit ja muut äänentoistojärjestelmät parantavat merkittävästi musiikin kuuntelukokemusta. Kannattaa kuitenkin aina hillitä voluumitasoja, sillä kuulo voi heikentyä liiallisesta äänenvoimakkuudesta.

Liitettävyysominaisuudet ovat niin ikään keskeisessä roolissa ja valitettavasti ne kehittyvät nopeasti, joten liitettävyysominaisuudet vanhenevat nopeasti. Bluetooth, USB-portit ja langaton internet mahdollistavat kuitenkin erilaisten laitteiden, kuten älypuhelinten, tablettien ja kannettavien tietokoneiden, helpon yhdistämisen viihdejärjestelmään. Apple CarPlay ja Android Auto ovat erinomaisia ratkaisuja älypuhelimien ja auton välillä. Niillä hoituu myös navigointi ja viestien lukeminen ja lähettäminen.

Varaa budjettia myös viihdejärjestelmän asennukseen

Hyvän viihdejärjestelmän löytäminen ja ostaminen ei yleensä ole vaikeaa, sillä useat autotarvikeliikkeet myyvät niitä puhumattakaan verkkokaupoista. Myös monet autoliikkeet ja erikoistuneet audioliikkeet varsinkin tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja, jotka varmasti tyydyttävät kaikki normaalit toiveet.

Varsinaisen teknisen osan lisäksi budjettia tulee varata myös asennustyötä varten. Ainoastaan kokeneen tee-se-itse-miehen kannattaa hoitaa asennus itse, ja muiden kannattaa kääntyä ammattimiesten puoleen. Jos päätät tehdä asennuksen itse, on samalla hyvä varmistaa muutenkin, että ainakin auton sähköjärjestelmät toimivat moitteetta. Vialliset osat on syytä korjata varaosilla, jotta viihdejärjestelmän toimiminen ei ole kiinni muista autossa olevista ongelmista.

Asennuspalveluiden hinnat vaihtelevat järjestelmän monimutkaisuuden ja auton mallin mukaan, mutta normaalin järjestelmän yksinkertainen asennus maksaa muutaman sata euroa. Jos kyseessä on kuitenkin normaalia monipuolisempi ratkaisu, hinta voi nousta 500 euroon ja huomattavasti korkeammaksikin.

Varmista yhteensopivuus omaan autoosi

Yhteensopivuus eri automerkkien ja -mallien kanssa on olennainen tekijä viihdejärjestelmää hankittaessa. On siis syytä varmistaa, että valittu järjestelmä sopii auton sähköjärjestelmään ja asennustilaan. Välttämättä oma osaaminen ei aina riitä tähän, joten asian voi varmistaa asennusliikkeestä. Trodo voi myös auttaa löytämään jopa rekisterinumeron perusteella kaikki omaan autoon sopivat tarvikkeet ja varaosat.

Yhteensopivuus on aina syytä varmistaa, sillä muutoin asennus voi osoittautua mahdottomaksi tehtäväksi tai järjestelmä ei lopulta toimi ilman ongelmia. Merkkivehkeet ja ammattimiehen tekemä asennus varmistavat hyvän lopputuloksen.