Paikallisuutiset

Lähiruoalle on kysyntää, mutta missä ovat tuottajat ja jalostajat?

Pohjois- ja Itä-Lapin raaka-aineiden, puolijalosteiden ja valmiiden tuotteiden tuotanto- ja tuottajamääriin liittyen on valmistunut markkinaselvitys. Selvityksessä käy ilmi myös olemassa olevat ja potentiaaliset asiakkaat tuotteille ja raaka-aineille. Edellytyksiä paikallisten raaka-aineiden tuottamiseen ja jalostamiseen selvästi on, mutta tekijöitä ja markkinointia on toistaiseksi aivan liian vähän.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kiinnostus lähiruokaan on kasvussa niin yksittäisten kuluttajien kuin suurtalousostajienkin keskuudessa. Lapissa tavoitellaankin 30 prosentin omavaraisuutta elintarvikkeiden osalta vuoteen 2025 mennessä. Tavoite koskee raaka-ainetuotantoa ja jalostusta niiltä osin kuin se on Lapin ilmasto-olosuhteis

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä