Paikallisuutiset
Lähiruoalle on kysyntää, mutta missä ovat tuottajat ja jalostajat?
Pohjois- ja Itä-Lapin raaka-aineiden, puolijalosteiden ja valmiiden tuotteiden tuotanto- ja tuottajamääriin liittyen on valmistunut markkinaselvitys. Selvityksessä käy ilmi myös olemassa olevat ja potentiaaliset asiakkaat tuotteille ja raaka-aineille. Edellytyksiä paikallisten raaka-aineiden tuottamiseen ja jalostamiseen selvästi on, mutta tekijöitä ja markkinointia on toistaiseksi aivan liian vähän.
Kiinnostus lähiruokaan on kasvussa niin yksittäisten kuluttajien kuin suurtalousostajienkin keskuudessa. Lapissa tavoitellaankin 30 prosentin omavaraisuutta elintarvikkeiden osalta vuoteen 2025 mennessä. Tavoite koskee raaka-ainetuotantoa ja jalostusta niiltä osin kuin se on Lapin ilmasto-olosuhteis