Porossa on etupäässä hyvää kieli - ja takapäässä peräsuoli

– Etelän ihmiset luulee , että poro on vain se käristys, mutta porohan on paljon muutakin. Minulla on tässä käyny joskus etelän vierhaja , ku mie olen viettäny kotisalla perinnepäivää ja keitelly hellalla poronmakkaroita, kumpposia elikkä punaskakkuja ja samalla olen keittänyt poronluita ja pottuja . Poromakkara on saattanut olla heille outo, mutta kun olen sitä maistattanut heille, niin hyvin on maistunut. Ylheensäkin poromakkara on haluttu herkku ja jos mie kaikille tekisin makkaroita, jokka haluaa ostaa, niin minä saisin tehhä näitä joka päivä, tuumailee Kyllikki Tanhua.

Kyllikin kotona Alajoella vietetään pororuokien perinnepäivää tuon tuostakin ja viimeksi helmikuussa, kun veljenpojat toivat aidalta poronverta.

– Ennen vanhaan oli semmoinen homma , kun Ruohokankaallakin oli erotuksia, että mehän menimme sinne kun nylky alkoi. Porot teurastettiin ulkona ja sieltä sa

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä