Suunnittele unelmien kesäloma: parhaat eurooppalaiset kohteet inarilaisille

Oletko koskaan haaveillut eurooppalaisesta lomasta, mutta et tiedä mistä aloittaa? Eurooppa tarjoaa niin paljon nähtävää ja koettavaa, että valinnanvaikeus saattaa iskeä. Onneksesi tässä artikkelissa kerromme muutamista upeista kohteista, jotka sopivat erityisesti inarilaisten makuun. Parhaat hotellit ja majoituspaikat Euroopassa löydät näppärästi suoraan Guide to Europelta.

Kesäkohteet luonnon ystäville

Jos rakastat luontoa ja ulkoilua, Euroopassa on lukemattomia upeita paikkoja. Alpit tarjoavat mahtavat mahdollisuudet patikointiin ja vuoristomaisemien ihailuun. Norjan vuonot täydellisiä veneilyyn ja kalastukseen. Skotlannin ylämaat taas houkuttelevat historiasta kiinnostuneita linnoineen ja vehreine maisemineen. Majoituspaikat Euroopassa ovat monipuolisia, joten voit valita itsellesi sopivan vaihtoehdon.

Luonnonystäville Eurooppa tarjoaa loputtomasti upeita elämyksiä. Islannin maisemat ovat kuin toiselta planeetalta geysireineen, tulivuorineen ja jäätiköineen. Kroatian Plitvicen kansallispuistossa voit ihailla turkoosia vettä ja upeita vesiputouksia. Slovakian Tatravuoret sopivat täydellisesti vaeltamiseen raikkaassa vuoristoilmassa. Luontokohteissa majoitus onnistuu usein telttaillen tai vuokraamalla mökin, jolloin pääset nauttimaan luonnon rauhasta.

Kulttuurikohteet kaupunkilomailijoille

Kaupunkilomailijoille Eurooppa on kuin karkkikauppa. Pariisi hurmaa taiteellaan ja romantiikallaan. Rooma tarjoaa antiikin historian aarteita. Praha viehättää keskiaikaisilla kaduillaan ja kauniilla linnoillaan. Kaupungeissa majoitusvaihtoehdot vaihtelevat budjettiystävällisistä hostelleista luksushotelleihin.

Myös pienemmät eurooppalaiset kaupungit voivat yllättää kulttuuritarjonnallaan. Esimerkiksi Viron pääkaupunki Tallinna hurmaa keskiaikaisella vanhallakaupungillaan. Liettuassa sijaitseva Vilna on Unescon maailmanperintökohde täynnä upeita barokkikirkkoja ja -palatseja. Kroatian Dubrovnikin vanha kaupunki taas on kuin aikamatka menneisyyteen keskiaikaisine muureineen. Pienemmissä kaupungeissa tunnelma on usein rennompi ja hintataso edullisempi kuin suurkaupungeissa.

Rantalomat rentoutumiseen

Jos kaipaat aurinkoa ja rentoutumista, Euroopan rannikkokohteet eivät tuota pettymystä. Kreikan saaret houkuttelevat valkoisilla hiekkarannoillaan ja kristallinkirkkaalla vedellään. Espanjan Costa del Sol tarjoaa aurinkoa, hyvää ruokaa ja eloisaa yöelämää. Portugalin Algarve tunnetaan jylhistä kallioistaan ja rauhallisista poukamaistaan. Näissä kohteissa majoitusvaihtoehdot vaihtelevat perinteisistä rantamajoituksista moderneihin lomakeskuksiin.

Kroatian saaristo on viime vuosina noussut yhdeksi Euroopan suosituimmista rantakohteista. Saarilta löytyy upeita hiekkarantoja, pieniä kalastajakyliä ja kristallinkirkasta vettä. Myös Maltalla voit nauttia lämpimästä auringosta ja kauniista rannoista. Maltalla voit myös tutustua saaren rikkaaseen historiaan, joka ulottuu aina esihistorialliselle ajalle saakka. Maltalla yhdistyvät upeat maisemat ja mielenkiintoinen kulttuuri täydellisellä tavalla.

Kulinaariset seikkailut Euroopassa

Euroopassa matkustaminen ei ole pelkästään nähtävyyksien ihailua; myös ruokakulttuuri on tärkeässä roolissa. Italia on kuuluisa pizzastaan, pastastaan ja gelatostaan. Ranska tunnetaan croissanteistaan, juustoistaan ja viineistään. Espanjassa voit herkutella tapaksilla ja paellalla. Kohteissa majoituspaikat tarjoavat usein myös ravintoloita, joissa voit maistaa paikallisia herkkuja.

Yksi parhaista tavoista tutustua paikalliseen kulttuuriin on vierailla torilla tai ruokamarkkinoilla. Esimerkiksi Barcelonan La Boqueria -markkinoilla voit maistaa tuoreita mereneläviä, hedelmiä ja paikallisia leivonnaisia. Budapestin kuuluisa Suurhalli taas tarjoaa laajan valikoiman unkarilaisia herkkuja kuten makkaroita, paprikaa ja viinejä. Torit ovat täydellinen paikka löytää tuoreita, paikallisia raaka-aineita ja tutustua alueen ruokakulttuuriin.