Tämä sähkösopimus kannattaa valita nyt!

Sähkön vertailu verkossa on ilmaista ja vaivatonta. Uuden sähkösopimuksen solmit jopa minuuteissa.

Määräaikainen sähkösopimus on yksi vaihtoehto, kun halutaan sitoa sähkön hinta tiettyyn ajanjaksoon. Tämä tarkoittaa, että sähkön hinta pysyy samana sovitun ajan, vaikka markkinahinnat nousisivat tai laskisivat. Määräaikainen sopimus antaa siis turvaa markkinahintojen vaihteluilta ja mahdollistaa tarkan budjetoinnin.

Määräaikainen sähkösopimus on yleinen vaihtoehto niin kotitalouksille kuin yrityksillekin. Sopimuksen kesto voi olla yleensä 1-2 vuotta, mutta myös lyhyempiä ja pidempiä sopimuksia on saatavilla. Sähköyhtiö sitoutuu myymään sähkön sovitulla hinnalla määräaikaisen sopimuksen loppuun asti, eikä sopimusta voi katkaista tai sen tyyppiä vaihtaa kesken jakson.

Määräaikaisen sopimuksen solmiminen on helppoa ja sen voi tehdä usein helposti sähköyhtiön verkkosivuilla. Sopimuksen solmiminen voi olla järkevää erityisesti silloin, kun halutaan varmistaa tietty hintataso tai kun halutaan välttää sähkön hinnan vaihteluita. Halvin määräaikainen sähkösopimus löytyy vertailusivustoilta, kuten sähkösopimukset.com

Tämä määräaikaisesta sähkösopimuksesta on hyvä tietää

Määräaikainen sähkösopimus on sopimus, joka on voimassa tietyn ajan, yleensä 12-24 kuukautta. Tämä tarkoittaa, että sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Määräaikaisessa sopimuksessa on tärkeää huomioida sopimusehdot ja -kausi.

Määräaikaisen sopimuksen etuna on, että se antaa kuluttajalle ennustettavuutta sähkölaskuunsa. Kuluttaja tietää tarkalleen, kuinka paljon hän maksaa sähköstään koko sopimuskauden ajan. Lisäksi sopimusehtojen mukaisesti sähkön hintaa ei voida muuttaa kesken sopimuskauden lukuun ottamatta verojen ja muiden julkisten maksujen muutoksia.

Sopimuskauden loppuessa kuluttaja voi joko uusia sopimuksen tai siirtyä toiseen sähköyhtiöön. Määräaikaisen sopimuksen irtisanominen on mahdollista, mutta yleensä vain irtisanomisajalla. Jos määräaikaisen sopimuksen sopimuskauden pituus on yli kaksi vuotta, sopimus on irtisanottavissa kahden vuoden kuluttua kuten toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.

Kuluttajan kannattaa vertailla eri sähköyhtiöiden määräaikaisia sopimuksia ja niiden ehtoja ennen uuden sopimuksen tekemistä. Huomioitavaa on myös, että määräaikaisen sopimuksen hinta voi olla korkeampi kuin toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hinta. Kuluttajan onkin tärkeää arvioida oma sähkönkulutuksensa ja valita sopimus sen mukaan.

Sähkön vertailu verkossa on ilmaista ja vaivatonta. Uuden sähkösopimuksen solmit jopa minuuteissa.

Hinnan merkitys

Määräaikaisen sähkösopimuksen hinta on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jota harkita sopimusta tehdessä. Hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan, joten se antaa turvaa sähkön markkinahinnan vaihteluilta. Määräaikainen sopimus on erinomainen vaihtoehto heille, jotka haluavat ennakoida sähkölaskun suuruutta.

Sähkön hinta muodostuu monista eri tekijöistä, kuten hinnoittelusta, markkinahinnasta, spot-hinnasta, kwh-hinnasta ja energian hinnasta. Määräaikaisen sopimuksen hinnoittelu perustuu yleensä sähkön markkinahintaan, joka vaihtelee päivittäin. Tämän vuoksi määräaikaisen sopimuksen hinta voi olla korkeampi tai matalampi kuin kilpailijoiden hinta.

Hintavertailu on tärkeä osa sopimuksen tekemistä. Kuluttajan kannattaa vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia ja valita sopimus, joka tarjoaa parhaan hinta-laatusuhteen. Sopimusta tehtäessä kannattaa myös ottaa huomioon oman kulutuksen määrä ja ajankohta, sillä ne vaikuttavat hintaan.

Kuluttajan on hyvä tutkia eri vaihtoehtoja ja valita sopimus, joka sopii parhaiten hänen tarpeisiinsa.