Vertailusivustot ja kilpailutuspalvelut auttavat löytämään sinulle sopivan luoton

Pienlainojen ja luottojen hakeminen on siirtynyt nettiin, jossa lainahakemuksen voi täyttää hetkessä ja lainasopimuksen allekirjoittaminenkin onnistuu omilla pankkitunnuksilla. Luotoille on asetettu myös korkokatto, joten pikaista lainarahaa voi saada takavuosia edullisemmin.

Eri rahoitusyhtiöiden lainatarjouksissa voi kuitenkin edelleen olla melkoisia eroja, joten fiksu kuluttaja kilpailuttaa lainat ennen lainatarjouksen hyväksymistä.

Kilpailuttamalla voi säästää jopa satoja euroja

Lainapalvelut kilpailuttamalla kuluttaja voi säästää kymmeniä tai jopa satoja euroja. Säästö tulee siitä, että kuluttaja ottaa korkeakorkoisen lainan sijaan matalakorkoisemman koron.

Kilpailuttamiseen erikoistuneet palvelut auttavat kuluttajia siis löytämään heille mahdollisimman edullisen lainatarjouksen. Lainatarjousten kilpailutus onnistuu esimerkiksi Lainankilpailutus24.fin kautta helposti ja ilmaiseksi.

Lainankilpailutuspalvelut kilpailuttavat usein kymmenien eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainatarjoukset, joten kuluttaja voi löytää sellaisiakin tarjouksia, joita hän ei itse osaisi edes hakea. Käytännössä hakijan tulee täyttää lainahakemus vain kerran, jonka jälkeen kilpailutuspalvelu hakee asiakkaan tiedoilla eri rahoitusyhtiöiden tarjoukset.

Yhtäkään tarjousta ei ole pakko hyväksyä, mutta jos jokin lainatarjous miellyttää, sen voi allekirjoittaa netissä omilla pankkitunnuksillaan.

Lainatarjousten vertailu

Kilpailuttamalla lainat netissä kuluttaja voi saada lainatarjouksen usealtakin eri rahoitusyhtiöltä. Asiakas voikin vertailla vielä parhaita lainatarjouksia keskenään ennen yhdenkään tarjouksen hyväksymistä. Lainojen vertailu keskenään on helppoa, sillä kaikki lainoihin liittyvät kulut on esitetty selkeästi.

Lainantarjoajien on nykyisin esitettävä kaikki lainaan liittyvät kulut selkeästi niin, että niiden hahmottaminen on helppoa.

Pikavippien ja luottojen kulut koostuvat korosta, tilinhoitomaksusta ja muista mahdollisista kuluista, kuten avausmaksusta. Asiakkaan kannattaakin vertailla ennen kaikkea kokonaiskustannuksia, koska ne lopulta ratkaisevat lainan hyvyyden.

On myös hyvä kiinnittää huomiota kuukausierän suuruuteen ja varmistaa, että se sopii omaan talouteen, eikä saata taloutta liian tiukille. Kuukausierä on pystyttävä hoitamaan joka kuukausi, joten on hyvä valita itselle maltillinen summa.

Toisaalta on hyvä pitää mielessä, että mitä pidemmän laina-ajan valitsee, sitä suuremmaksi yleensä lainan kokonaiskustannukset muodostuvat.

Mitä vaatimuksia lainan saamiselle nykyisin on?

Rahoitusyhtiöt eivät myönnä netissäkään lainaa ihan kenelle tahansa, vaan hakijan on täytettävä kriteerit lainan saamiseksi. Lainaehdot asettamalla rahoitusyhtiöt haluavat varmistaa sen, että lainat tulevat myös takaisinmaksetuiksi ajallaan.

Lainaa saadakseen hakijan tulee olla täysi-ikäinen ja hänellä tulee olla vakituinen osoite Suomessa. Hakijalla tulee olla myös säännöllisiä tuloja, joiksi kelpaa ansiotulot, eläketulot sekä yrittämisestä saadut tulot. Lisäksi hakijan luottotietojen tulee olla kunnossa, sillä nekin tarkistetaan joka kerta lainaa hakiessa.

Jotta lainan hakeminen onnistuu käytännön tasolla netissä, tulee hakijalle yleensä olla myös puhelinnumero sekä verkkopankkitunnukset.

On hyvä pitää mielessä, että rahoitusyhtiöt puntaroivat sitä, onko asiakkaalla mahdollisuus maksaa laina takaisin maksusuunnitelman mukaisesti. Jos hakijat tulot ovat siis liian pienet, voi hänen olla vaikea saada hyvin suurta lainaa. Sen sijaan pienen pikavipin saamiseksi usein riittää pienetkin tulot.

Vertailusivustoilta voi löytyä pikavippi itselle sopivilla lainaehdoilla

Lainojen vertailuun ja kilpailutukseen erikoistuneet sivustot tarjoavat kuluttajille keinon löytää mahdollisimman pienikuluisia luottoja, pikavippejä ja muita lainoja. Jos taas olet etsimässä lainaa mahdollisimman pienellä kuukausierällä, auttaa vertailupalvelut tässäkin – vertaa pikavipit netissä ja määritä laina-aika mahdollisimman pitkäksi. Tällöin saat lainatarjouksia mahdollisimman pienellä kuukausierällä.

Vertailusivustojen avulla voit myös tarkastella lainojen muita ehtoja, kuten ennenaikaisen takaisinmaksun mahdollisuutta ja mahdollisia piilokuluja. Näin voit varmistaa, että löydät parhaan lainan omiin tarpeisiisi. Huolellinen vertailu ja harkinta takaavat, että valitset itsellesi edullisimman ja parhaiten sopivan pikavipin.

Kannattaa myös katsoa millaista palautetta rahoitusyhtiö on saanut jo olemassa olevilta asiakkailtaan. Runsas positiivinen tai negatiivinen palaute antaa osviittaa palvelun laadusta ja markkinoinnissa annettujen lupausten pitämisestä.

Entisistä lainoista eroon halvemmalla

Lainojen ja luottojen kilpailuttamiseen erikoistuneet sivustot auttavat kuluttajia löytämään myös yhdistelylainoja. Yhdistelylaina tarkoittaa käytännössä sitä, että kuluttaja ottaa uuden lainan, jolla maksetaan pois kaikki hänen aiemmat lainansa korkoineen ja kuluineen.

Asiakas pääsee tällä tavoin eroon siis kaikista olemassa olevista lainoistaan. Yhdistelylainan kulut ovat usein myös pienemmät, kuin useiden aiemmin otettujen lainojen kulut yhteensä.

Yhdistelylainan ottaminen voi tuoda asiakkaalle siis selviä säästöjä. Lisäksi yhden laskun maksaminen kuukaudessa on varmasti mukavampaa, kuin pitkin kuukautta postilaatikkoon kolahtavien laskujen maksaminen.

Ennen yhdistelylainan ottamista on kuitenkin hyvä tehdä vertailua, jotta uusi laina on varmasti parempi kuin aiemmat.