Näin haet 20000 euron lainaa: Askeleet onnistuneeseen lainahakemukseen

20000 euron lainan ottaminen on iso päätös, jota kannattaa harkita tarkkaan. Näin suurella lainalla on vaikutuksia omaan talouteen pitkäksi aikaa, joten lainanottajan on ajateltava omaa talouttaan ja maksukykyään pitkällä aikavälillä. Lainaa hakiessa on myös syytä olla tarkkana, jotta ei joudu maksamaan ylimääräisistä kuluista ja saa muutenkin itseä miellyttävän lainan.

Kokeile millaisella korolla sinä saisit 20000€ lainan Vippi.org palvelusta täällä.

Paljonko on riittävästi?

20 000 euron lainaa ottaessa on hyvä olla kauaskatseinen ja ottaa lainan takaisinmaksu huomioon. Vippi.orgista laina-aikaa 20 000 euron lainalle on mahdollista saada jopa 15 vuotta, joten takaisinmaksun kanssa ei tarvitse kiirehtiä, ellei itse niin halua. Usein laina voi kuitenkin olla järkevämpi maksaa takaisin nopeammin, koska lainan kokonaiskustannukset kasvavat tyypillisesti laina-ajan kasvaessa.

20 000 euron lainasumma riittää kattamaan esimerkiksi isompiakin remontteja kotona ja mökillä. Näin suurella lainasummalla voi hankkia myös uuden auton. Sopivaa lainasummaa ja laina-aikaa määrittäessä on otettava huomioon, että lainan takaisinmaksu onnistuu kuukaudesta toiseen myös taloudellisesti haastavina aikoina. Voihan olla, että sairastut tai joudut työttömäksi, ja lainan lyhentämisessä pitäisi onnistua myös tällöin.

Vertaile lainoja

Lainaa myöntäviä rahoituslaitoksia ja pankkeja toimii Suomessa yli 30. Varsinkin useat pienemmät rahoituslaitokset eivät ole usein edes nimenä tuttuja monille lainanhakijoille. Pankkien ja rahoituslaitosten lainojen kesken voi olla myös suuria eroja korkojen ja muiden kulujen suhteen. Lainojen vertailu onkin aina järkevää, ja 20 000 suuruista lainaa ei kannattaisi milloinkaan ottaa ilman vertailua.

Vippi.org sivustolla lainojen vertailu on tehty mahdollisimman kattavaksi ja helpoksi. Lainoja vertailtaessa ei riitä pelkkä nimelliskorkojen vertailu, vaan käytännössä lainatarjouksia voi vertailla keskenään vasta, kun lainanhakijan omat tiedot on otettu huomioon. Vippi.orgissa lainojen vertailu alkaakin lainahakemuksen täyttämisestä. Lainahakemuksessa kerrotaan omat tiedot, kuten nimi, osoite, henkilötunnus, työsuhde, tulot, asumismuoto sekä mahdolliset velat.

Palvelusta saatavat lainatarjoukset ovat henkilökohtaisia tarjouksia, joissa hakijan taloudellinen tilanne on otettu huomioon. Palvelu esittelee hakijalle edullisimmat lainavaihtoehdot, joita hakija voi vielä vertailla keskenään ennen kuin tekee päätöksen lainan ottamisesta. Mikäli yksikään lainatarjous ei syystä tai toisesta miellytä, tai hakija päättääkin olla ottamatta lainaa, ei yhtäkään lainatarjousta ole pakko hyväksyä.

Lue pienikin printti

Lainasopimuksessa ehdot voivat olla painettu pienellä printillä, mutta se ei tarkoita, että niillä olisi vähemmän merkitystä. Lainasopimuksen ehdot määrittelevät velvoitteet ja vastuut, joita sinulla on lainanantajaa kohtaan, sekä lainanantajan velvoitteet ja vastuut sinua kohtaan. Lainaehdot määrittelevät myös, kuinka paljon kuluja maksat lainasta ja minkälaisia sanktioita voi seurata myöhästyneistä maksuista. Myös eduistasi, kuten mahdollisesta lyhennysvapaasta kuukaudesta kerrotaan ehdoissa.

Lainaehdoissa kerrotaan maksuaikataulun ja koron lisäksi, mitä muita maksuja lainaan liittyy. Näihin voi kuulua esimerkiksi tilinhoitomaksut ja viivästyskorot. Jotkut lainat saattavat sisältää myös ehtoja, jotka määrittelevät, voitko maksaa lainan takaisin ennenaikaisesti ilman ylimääräisiä kuluja. Lainaehdoissa määritellään myös, mitä seuraa, jos et maksa lainaa ajallaan.

Vippi.orgissa lainatarjousten ehdot on esitelty selkeästi ja läpinäkyvästi. Niitä on helppo vertailla keskenään, jotta hakija voi löytää myös lainaehdoiltaan itselle varmasti parhaiten sopivimman lainan. 20 000 euron laina on niin suuri, että siihen liittyvistä ehdoista kannattaa olla täysin perillä.

Pidä luottotiedot puhtaana

Luottotietosi ovat lainaa ottaessa tärkeitä, koska ne antavat lainanantajille tietoa siitä, kuinka hyvin olet hallinnut velkojasi ja muita taloudellisia velvollisuuksiasi menneisyydessä. Luottotietosi sisältävät tiedot muun muassa aiemmista luotoista, lainojen takaisinmaksusta ja maksuhäiriömerkinnöistä. Näiden tietojen avulla lainanantajat voivat arvioida riskiä, joka liittyy lainan myöntämiseen sinulle.

Kun luottotietosi ovat puhtaat, olet varteenotettavampi hakija lainanantajille. He näkevät, että olet luotettava ja että sinulle myönnetty vippi tulee todennäköisesti maksettua takaisin sovitussa ajassa. Mikäli luottotiedot ovat huonot tai sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, se voi tehdä lainan saamisen haastavaksi. Maksuhäiriömerkintä viittaa siihen, että olet aiemmin jättänyt velkasi maksamatta, jolloin lainanantajat saattavat pitää lainan myöntämistä riskinä. Näin ollen lainan saaminen voi olla vaikeaa, tai lainaa saa tavallista korkeammalla korolla.