Takkatrendit 2023 - tyylikkyyttä ja tunnelmaa kotiin

Takat tuovat kotiin tyylikkyyttä ja tunnelmaa. Vuonna 2023 takkojen muotoiluissa nähdään selkeitä linjoja, teräviä kulmia ja minimalismia.

Valkoinen ja musta ovat edelleen suosituimpia vaihtoehtoja ulkonäön osalta, mutta myös metallinhohtoiset takat kiinnostavat monia sisustajia.

Nykyaikainen ja ympäristöystävällinen vaihtoehto etanolitakka mahdollistaa sisustustakan hankkimisen kaikille. Etanolitakka ei tarvitse hormia tai savupiippua, minkä lisäksi takkamallit ovat erittäin helppohoitoisia ja ympäristöystävällisiä. Etanolitakan vaihtoehtoja ovat sähkötakka ja hybriditakka, jotka sopivat etanolitakan tavoin koteihin, joihin ei ole mahdollista asentaa savupiippua. Näiden ympäristöystävällisten vaihtoehtojen ansiosta takkatrendit ovat nykyään jokaisen sisustajan ulottuvilla.

Pöytätakka tuo tunnelmaa pienempään kotiin

Pöytätakka on loistava tapa tuoda tunnelmaa pienempään kotiin. Pöytätakka voi toimia katseenvangitsijana tai tunnelman luojana. Sen voi sijoittaa kotona pöydän lisäksi esimerkiksi lipaston päälle, jossa se toimii upeana sisustuselementtinä. Koska pöytätakat ovat pieniä ja keveitä, on niitä myös helppo siirrellä paikasta toiseen.

Pöytätakat eivät lämpene pohjasta, joten ne voidaan sijoittaa turvallisesti minkä tahansa pintamateriaalin päälle. Takkoja on saatavilla eri kokoisina ja mallisina, joten jokaiseen asuntoon löytyy sopiva ratkaisu.

Seinään kiinnitettävä takka on tyylikäs valinta

Seinään kiinnitettävä takka on tyylikäs ja toimiva valinta. Se tuo huoneeseen lisälämpöä ja tunnelmaa viemättä lattiapinta-alaa. Vuoden 2023 seinätakkatrendeissä näkyy tyylikäs muotoilu ja sisustukselliset elementit. Takka ei ole pelkästään tuomassa lämpöä, vaan se on olennainen osa tilan sisustusta.

Seinätakkojen valikoimasta löytyykin tyylikkään mustaa ja valkoista väriä, kauniita lasisia yksityiskohtia sekä upeaa muotoilua. Perinteisen mallisen takan sijaan valittavissa on myös pyöreitä linjoja tai erikoisempaa, katseen kestävää suunnittelua.

Kattoon kiinnitettävä takka vangitsee katseet

Katosta riippuva takka on sisustuselementti, joka kiinnittää huomion heti tilaan astuttaessa. Se tuo tunnelmaa hämärtyviin iltoihin ja toimii päivisin sisustuksen keskipisteenä. Etanolitakka ei vaadi savupiippua, joten katosta riippuvan takan saa asennettua kaikkiin tiloihin.

Kattoon kiinnitettävien takkojen muotoilu on minimalistista ja tyylikästä. Värityksen voi valita metallinhohtoisen, mustan tai valkoisen välillä. Takkojen pinnat voivat olla metallinhohtoisia tai tyylikkään mattaisia, ja valikoimista löytyy jokaiseen sisustusmakuun sopiva vaihtoehto.

Sisäänrakennettu takka tuo tunnelmaa

Sisäänrakennettu takka on yleisin tyyppi takkojen joukossa. Se voi olla yksisivuinen, kaksisivuinen tai kolmisivuinen eli valikoimaa on saatavilla runsaasti. Mikäli takka halutaan asentaa kulmaan, löytyy valikoimista erikseen vaihtoehtoja siihen. Myös seinään asennettava takka voi olla etanolitakka tai muu ympäristöystävällinen vaihtoehto, jolloin ei tarvita erillistä savupiippua.

Sisäänrakennetun takan paikka kannattaa suunnitella jo rakennusvaiheessa. Myös näissä on saatavilla kauniita yksityiskohtia ja tyylikästä muotoilua, joka tuo erinomaisen lisän joka kodin sisustamiseen.

Takat ovat olleen suosittu sisustustrendi viime vuosien aikana. Nykyaikaiset ympäristöystävälliset takat tuovat tämän mahdollisuuden kaikkien ulottuville. Ne eivät tarvitse erillisiä savupiippuja, joten takan voi asentaa mihinkä tilaan tahansa. Uusimmat takat ovat kauniin tyylikkäitä ja hienostuneen värisiä. Takka onkin paitsi tunnelman luoja myös upea sisustuselementti.