Yrittäjä, mitoita laina oikein ja vertaile yritysrahoitus

Yritystoiminnasta aiheutuu sekä säännöllisesti toistuvia että mahdollisesti yllättäviä kuluja, joita kasvuun tähtäävä yritys joutuu joskus rahoittamaan lainarahalla. Yrityslainoja vertailemalla löydät helposti yrityksesi talouteen sopivan rahoitusmuodon.

Verot, vakuutukset, palkat ja tilavuokrat ovat esimerkkejä yrityksen kuukausittaisista kuluista. Parhaassa tapauksessa kulut saadaan katettua myynnillä. Laskut pitää kuitenkin maksaa, vaikka myynti sakkaisi tai asiakkaat olisivat kykenemättömiä suoriutumaan ostolaskuista.

Riittävä käyttöpääoman aste ja luottokelpoisuus ovat yrityksen elinehtoja. Toisaalta kasvu edellyttää yleensä investointeja. Yrityslaina on molemmissa tapauksissa varteenottava rahoitusvaihtoehto.

Edullisen yrityslainan löytäminen sekä korkojen ja maksuajan neuvotteleminen yrityksen talouteen sopivaksi käy tänä päivänä helposti. Suomen luotettavin lainavertailupalvelu Sortter etsii yrityksellesi kerralla useita lainatarjouksia, joista voit selkeästi merkittyjä lainaehtoja tarkastelemalla valita yrityksesi talouteen sopivimman.

Huomioi nämä yrityslainaa hakiessasi

On tavallista, että yrityksen käyttöpääoma muodostuu omasta ja vieraasta pääomasta – yleensä siis lainasta. Käyttöpääoman asteen säilyttämisen lisäksi muita syitä hakea yrityslainaa ovat esimerkiksi hankinnat, rekrytointi, markkinointi ja aiemman velan uudelleenrahoitus.

Yrityslainalle pitää aina merkitä lainaa haettaessa käyttökohde. Toisaalta alle 250 000 euron suuruisille yrityslainoille ei välttämättä tarvitse osoittaa vakuuksia. Kannattaa kuitenkin huomioida, että vakuudellisen yrityslainan korko on yleensä vain muutamia prosentteja, kun se vakuudettoman yrityslainan tapauksessa voi olla yli 10 %.

Lopullinen korko määräytyy aina lainanmyöntäjän tekemän kokonaisarvion perusteella. Arvioon vaikuttavat maksukyvyn lisäksi yrityksen toimiala ja tulevaisuuden näkymät. Mitä suurempaa lainasummaa yritys hakee, sitä pienempi sen korko yleensä on.

Lainan takaisinmaksun ei tulisi viedä liikaa rahaa yrityksen kassasta eikä muutenkaan rasittaa arjen liiketoimintaa. Yrityslainojen takaisimaksuaika on yleensä lyhyempi kuin kuluttajille tarjottavissa lainoissa, mutta se on neuvoteltavissa lainanantajan kanssa yrityksen talouteen sopivaksi.

Vertaile yrityslainoja riskittömästi Sortterin avulla

Pankin tai rahalaitoksen lainanhakijasta tekemä kokonaisarvio ja sitä kautta lainan hinta voi vaihdella lainanantajasta riippuen. Näin ollen aika, jonka yrittäjä ehkä säästää tyytymällä yhteen lainatarjoukseen, voi kostautua satojen tai jopa tuhansien eurojen suuruisina, tarpeettomina lainakuluina. Säästöt taas syntyvät lainoja vertailemalla.

Kotimainen lainavertailupalvelu Sortter tarjoaa ratkaisun myös yrittäjälle: kauttamme voi yhden hakemuksen täyttämällä saada useita yrityslainatarjouksia. Kaikki kulut ja ehdot on merkitty tarjouksiin selkeästi, ja rahat voidaan siirtää yrityksen tilille jopa saman työpäivän aikana.

Sortterin kautta vertailet yrityslainat helposti ja ilmaiseksi. Sortterin avulla voit myös uudelleenkilpailuttaa yrityksen vanhat velat säästöjä saadaksesi.

Kotimainen Sortter panostaa kirjoittamansa sisällön laatuun ja ajankohtaisuuteen. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Tämän artikkelin on kirjoittanut sisällöntuottaja Mia Keurulainen. Lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.