Liukumäki pihalle ja muut kivat ulkoleikkivälineet lapsille jo nyt kesäksi

Liikkumiseen motivoinnissa ulkoleikkivälineet lapsille ovat keskeisessä roolissa. Jos pihalla ei ole kivaa tekemistä, ei ulkoilemaan tule lähdettyä niin usein. Lapsen innostaminen ulkoiluun on välillä haastavaa, mutta ratkaisu voi löytyä uudenlaisista pihaleikeistä. Liukumäki pihalle tai jokin toinen artikkelimme ideoista voi innostaa lasta liikkumaan enemmän!

Liukumäki pihalle kannattaa valita lapsen iän mukaan

Liukumäen laskeminen on monen lapsen mielestä mukavaa. Jos lähistöltä ei löydy leikkipuistoa, voit hankkia liukumäen helposti myös omalle pihalle.

Huomioi liukumäen valinnassa lapsen ikä suhteessa liukumäen kokoon. Pienemmille lapsille sopii lyhyempi liukumäki, joka on melko suora ja matala. Isommat lapset nauttivat korkeammasta, pidemmästä liukumäestä, jossa on kaarevuutta ja ehkä jopa mutkia.

Alle kouluikäisten lasten liukumäki on helppo tilata verkkokaupasta. Hobby Hallin valikoimassa on liukumäkiä 1-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Kun olet koonnut liukumäen, varmista, että se on koottu tukevasti ja että kiipeäminen liukumäen tikkaita pitkin on turvallista.

Muovinen, pienempi liukumäki on monikäyttöinen, sillä sitä ei tarvitse yleensä kiinnittää maahan. Tällaiset liukumäet soveltuvatkin myös sisäkäyttöön, mikäli huoneessa vain on tarpeeksi tilaa.

Kiipeily ei välttämättä vaadi kiipeilytelinettä

Liukumäen lisäksi lapset tykkäävät monesti kiipeillä. Jos pihalla ei ole sopivaa puuta kiipeilyä varten, niin kiipeilylle on hyvä löytää jokin toinen paikka.

Isoa, tuhansia euroja maksavaa kiipeilytelinettä ei kuitenkaan tarvitse hankkia. Markkinoilta löytyy esimerkiksi seinäkiipeilystä tuttuja kiipeilyote-paloja, joilla voit rakentaa oman kiipeilyseinän.

Kiipeilyvietin taltuttamiseen voivat toimia myös erilaiset köysistä rakennetut radat. Köysirata voi olla kiva ratkaisu pihalle, jossa on tukevia puita köysien kiinnittämistä varten.

Ulkoleikkivälineet lapsille voivat olla pienempiäkin välineitä

Isompien ulkoleikkivälineiden lisäksi leikkiä tukevat pienemmät välineet, kuten erilaiset pallot ja muut pelivälineet. Tällaiset pienemmät ulkoleikkivälineet sopivat hyvin myös lahjaksi, kunhan huomioit lahjansaajan iän.

Pienistä ulkoleikkivälineistä ehkä monikäyttöisimpiä ovat pienet aidat, joita saa sekä säädettävinä että kaarevina versioina. Aikuisille tällaiset pienet aidat tuovat ensimmäisenä mieleen aitajuoksun, mutta lapsille niillä on monta muutakin käyttötarkoitusta.

Aitoja voi käyttää juoksun lisäksi esteratana, jossa aitoja pitää ylittämisen lisäksi myös kiertää tai alittaa. Yksittäinen aita toimii pienenä maalina ensimmäisissä jalkapallo- tai sählypeleissä. Aidoilla voi hyvin rajata pelialuetta. Aidoista voi rakentaa myös esteradan vaikkapa keppihevosille!

Välineitä myös rauhallisempaan leikkiin ulkona

Välillä on kiva hengähtää vauhdikkaammista leikeistä ja uppoutua mielikuvitusleikkien maailmaan. Tähän tarkoitukseen pihalla oleva leikkimökki on oivallinen ratkaisu.

Jos pihaan ei ole mahdollista hankkia kiinteää leikkimökkiä, voi mökki olla siirreltävää mallia. Hauska ja helppo vaihtoehto on leikkiteltta. Pop-up-malliset teltat on kätevä kantaa mukana myös vaikkapa uimarannalle. Erilaisia leikkimökkejä ja -telttoja löytyy runsaasti Hobby Hall -verkkokaupasta.

Oman leikkimökin tai -majan saa tietysti tehtyä myös itse rakentamalla. Majan rakennus tarjoaa kivaa yhteistä tekemistä vanhemmalle ja lapselle. Valmis maja tarjoaa mukavan leikkipaikan monenlaisille ulkoleikeille.

Mistä kannattaa hankkia ulkoleikkivälineet lapsille?

Ulkoleikkivälineet lapsille voivat innostaa lasta liikkumaan enemmän ja keksimään erilaisia ulkoleikkejä. Välineiden tilaaminen verkkokaupasta on helpoin ratkaisu.

Jos haluat käydä katsomassa valikoimaa paikan päällä myymälässä, voit hoitaa muita ostoksia samalla kertaa. Esimerkiksi Hobby Hall -myymälästä löydät monia muitakin laadukkaita tuotteita, kuten Boschin ja Philipsin kodinkoneet.

Ulkoleikkivälineitä voi käydä ihastelemassa paitsi myymälöissä, myös eri kaupunkien leikkipuistoissa sekä majoituspaikkojen leikkialueilla. Monissa hotelleissa on panostettu lasten viihtyvyyteen, joten shoppailureissun, kaupunkiloman ja perheloman voi hyvin yhdistää. Voitte siis lapsesi kanssa tutkia erilaisia leikkivälinevaihtoehtoja sekä kaupungilla, myymälöissä että hotellissa ennen omien ulkoleikkivälineiden ostamista.